Aarhus Universitets segl

OM

Velkommen til.

Interesserer du dig for sprog, kultur, litteratur og alt det, der gør livet værd at leve. Så er du havnet det helt rigtige sted. Humaniora beskæftiger sig med alt det, der går under samlebetegnelsen kultur og bidrager med mangfoldig viden om diverse produkter af menneskelige handlinger som kunst, sprog og religion. Humanistisk forskning søger at tænke verden anderledes og i sidste ende at få mennesker til at handle anderledes.

Vi ønsker at sætte en journalistisk retning med vores formidling, hvor hovedfokus er at tydeliggøre nytten af humanistisk forskning for et eksternt publikum. Vi vil derfor dykke ned i forskellige temaer, afsøge relevante forskningshistorier og løbende opdatere med ny og aktuel viden inden for de forskellige temaer.

Udgivelsesfrekvens

Vi udkommer ikke på fastlagte tidspunkter og har ikke én specifik målgruppe for øje i forhold til vores temaer, men har tydelige målgruppeovervejelser i forhold til de enkelte journalistiske produkter.

Principper

  • Det indhold, der produceres i de tværgående forskningsformidlings-indsatser, tager udgangspunkt i forskningsbaseret viden.
  • Der tilstræbes bredde i forhold til fagområder, journalistiske genrer og præsentationsformer.
  • Der må gerne være mere end én kilde på historierne, og der må gerne inddrages kilder udefra.
  • Alle forskningsformidlingsindsatserne redigeres efter journalistiske nyhedskriterier.